Loading...
 • Voor 23.59 besteld, morgen in huis
 • Gratis achteraf betalen
 • Altijd de beste prijs

  Wat is vegan proteine?

  Een actieve en sportieve levensstijl vraagt ook om een volwaardige voeding. Ben je veganist, dan let je extra op wat je eet. Net als andere, niet veganistische, sporters kan een aanvulling op je dagelijkse sportdieet soms welkom zijn. Maar als veganist weet je ook dat niet alle voedingssupplementen volledig plantaardig zijn. Gelukkig is er vegan proteine

  Waarom heb je proteïne nodig? 

  Proteïne is eiwit. En eiwitten zijn onder andere belangrijk voor je spieropbouw en voor het behouden van een goede conditie van je spieren. Je hebt ongeveer 0,8 gram eiwit per dag van nodig, per kilo lichaamsgewicht. Als je niet sport tenminste. Ben je wel iemand die actief beweegt dan zal je lichaam meer behoefte hebben aan proteïne. Je spieren hebben een voeding nodig om goed te kunnen functioneren zodat je minder snel vermoeid raakt. Maar ook om je spieren na een inspanning, zoals een sportieve activiteit, sneller te laten herstellen. Een sporter heeft dus meer proteïne per dag nodig dan die 0,8 gram. Dat kan wel tot 2 gram per kilo lichaamsgewicht per dag zijn. 

  Waar zit proteïne in? 

  Je kunt natuurlijk direct kiezen voor vegan proteine om te zorgen dat je dagelijks voldoende proteïne binnen krijgt. Maar het is ook goed om te weten waar je nog meer proteïne uit zou kunnen halen. Omdat je veganist bent, zul je het niet uit producten met dierlijke eiwitten zoals zuivel, vis of vlees kunnen halen. Daarom is het goed om te weten dat er in veel plantaardige producten ook proteïne zit. Zoals bijvoorbeeld soja en andere boonsoorten, noten, peulvruchten en bepaalde groenten. Om bij een actieve en sportieve levensstijl je dagelijkse aanbevolen hoeveelheid proteïne te halen, moet je echter veel van dit soort producten eten. En soms kan dat zelfs niet genoeg zijn. In dat geval is vegan proteine een goede oplossing. 

  Hoe merk je dat je een tekort hebt aan proteïne? 

  Een tekort aan eiwitten kan zich op verschillende manier uiten. Je krijgt snel spierpijn of gewrichtspijn. Het is ook mogelijk dat je sneller dan gebruikelijk gaat transpireren. Of je uithoudingsvermogen neemt af, waarbij je ook kortademig wordt. Bovendien is er een kans dat je behoefte krijgt aan eten. Je lichaam denkt tenslotte dat er een tekort is, wat aangevuld moet worden. Om dit soort klachten te voorkomen, kies je dus voor een vegan proteine. 

  Een vegan protein shake voor de sportieve veganist 

  De eiwitten in een vegan protein shake zijn 100% plantaardig. Het hoge eiwitgehalte van de vegan proteine shake ontstaat doordat er gekozen is voor volwaardige producten die van nature veel eiwitten bevatten. Zoals bijvoorbeeld erwten en hennepzaden. Daarnaast is ook de zoetstof plantaardig. Zo ben je verzekerd van een verantwoorde vegan proteine. Je kunt de shake met water innemen. Bijvoorbeeld tijdens een maaltijd of op het moment dat je daar tijdens het sporten behoefte aan hebt. Ook bij de smaak van de vegan proteine is rekening gehouden met een natuurlijke herkomst. Je kunt de vegan proteine dan ook in een heerlijke vanillesmaak krijgen. 
  Met 20 gram eiwit per vegan proteine shake kun je, ook als je veganist bent, er volop tegenaan in de sportschool. Waarbij je spieren zich na afloop weer eenvoudig kunnen herstellen.